Telia – Smarta Hemmet upphör! – Ny info 1 Sep -23!

Uppdatering!

Datek i Norge har ett erbjudande för att köra vidare med Smarta Hemmet.
Se mera på https://evasmart.no/telia
Kostnad 490 NOK / år.

Smarta Hemmet från Telia

Telia har i veckan meddelat oss att man stänger ner tjänsten Smarta Hemmet, som vi har i vårt hus, från den 1 september i år.

Vi ser på eventuella alternativ men då mindre än 20% i huset har använt tjänsten någorlunda aktivt, så är kanske inte behovet av ersättningstjänst stort. I stället får vi en minskad kostnad för vår förening.

Brev från Telia:

Nu upphör tjänsten Smart Family

Hej! För att säkra att vårt utbud är så relevant som möjligt för våra kunder ser vi hela tiden över våra tjänster och produkter.

Över tid innebär det att vi genomför olika typer av förändringar av vårt innehåll. Nu har vi beslutat om att inte längre erbjuda Telia Smart Family, en app där du har kunnat kopplat upp familjen och vissa prylar i hemmet.

Det innebär att appen och dess funktioner slutar att fungera den 1 september 2023. Den tas även bort från App Store och Google Play samma datum. Vad händer med din utrustning som du fått av din fastighetsägare/förening?

Rök- och vattensensorer kommer fortsätta fungera genom att larma med ljud vid rökutveckling och vattenläckage. Dock kommer möjligheten att kunna se informationen i Smart Family-appen inte längre vara möjlig efter 1 september. Sensorerna kan användas tillsammans med andra gateways som finns på marknaden.

Gatewayen kommer sluta fungera och vi rekommenderar att den återvinns som elektronikavfall på närmaste returstation eller lämnar in den i en Teliabutik. Läs mer på telia.se/smart-family-stangs-ner där du alltid hittar den senaste informationen och hanteringen av fler uppkopplade prylar.

Vänliga hälsningar Telia

Trevlig sommar!